Iasul are tramvai modern

Tramvaiul modernizat la Pascani va fi prezentat oficial iesenilor. Reprezentantii RATP si ai Primariei vor aduce vehiculul in fata Palatului Culturii, astazi, 27 iunie, de la ora 12.00. La eveniment vor participa si reprezentanti ai firmei Electroputere VFU Pascani, fosta Remar, care s-a ocupat de modernizarea tramvaiului GT 4 M.  

Vehiculul este cel mai modern tramvai din Iasi. Inginerii de la Remar au folosit doar sasiul unui tramvai vechi pe care l-au transformat in totalitate. Vehiculul este dotat cu instalatii de aer conditionat, geamuri termopan si scaune tapitate, precum si sisteme de supraveghere video. De asemenea, cabina vatmanului a fost remodelata complet, iar conducatorul tramvaiului se va orienta cu ajutorul unui sistem de monitoare si de camere video care vor da informatii despre pozitia calatorilor si despre trafic.  

Toate acestea au costat mai putin de 500.000 de euro. Dupa o serie de teste realizate de RATP si reprezentantii firmei, noul tramvai ar putea sa fie scos in trafic zilele urmatoare. 

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro
Sursa foto: www.evz.ro

Search

aprilie, 2024