A inceput extinderea sistemului de canalizare in Iasi

„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare in Judetul Iasi” este al doilea proiect co-finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial – Mediu si are ca obiectiv general imbunatatirea infrastructurii de apa si canalizare.  

Demararea oficiala a lucrarilor de extindere a sistemului de canalizare in zona limitrofa Municipiului Iasi reprezinta o alta investitie de anvergura a celor de la ApaVital dupa cea derulata in prezent, al carei scop il reprezinta extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in cadrul programului POS Mediu I.  

 „Pana in 2020 vom avea apa si canalizare in toate comunitatile. Vom fi, poate, primul judet din tara care va putea spune ca toate orasele si comunele au parte de aceste utilitati. Nu e lucru deloc usor, mai ales daca ne gandim de unde am plecat. Alte companii de apa si canalizare din judetele vecine sunt aproape de faliment. La Iasi s-a dovedit insa ca bunul management produce roade pentru oameni. Iar acest lucru il vom vedea inclusiv prin lucrarile demarate zilele trecute, prin care 1.500 de gospodarii din zona metropolitana vor beneficia de canalizare, a spus Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.  

Apa si canalizare la standarde europene

Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS Mediu II vor fi implementate intre anii 2015 – 2020. Lista scurta a investitiilor preconizate a fi cuprinse in acest program cuprinde un numar de 27 de aglomerari urbane din Judetul Iasi, care vor beneficia in principal de lucrari de alimentare cu apa, realizarea unor aductiuni, constructia de rezervoare, realizarea de retele de canalizare sau constructia de statii de epurare. Suma estimata a fi acordata Judetului Iasi in cadrul proiectului este de 200 milioane de euro. „Odata cu acest proiect, realizam noi pasi in indeplinirea obiectivului de extindere a serviciilor furnizate de societate, in conformitate cu politica de dezvoltare a utilitatilor publice”, a declarat Ion Toma, managerul ApaVital.  

Intr-o prima faza, sase localitati vor avea canalizare noua

Lucrarile cuprind extinderea retelei de canalizare cu o lungime de peste 24 km si circa 1.500 racorduri de canalizare la consumatori pentru localitatile Valea Adanca, Chicerea, Tomesti, Vladiceni, Ciurea si Dancu, proiectarea detaliilor de executie si proiectarea in vederea construirii/reabilitarii a 5 statii de pompare apa uzata si a conductelor de refulare aferente lor. Pe traseul retelelor de canalizare se vor realiza peste 600 de camine de vizitare.  

Sursa: www.evz.ro

Search

mai, 2024