26 de ani de Lionel Messi

Lionel Andrés Messi este un fotbalist argentinian care in prezent joaca pentru FC Barcelona in Primera División si in echipa nationala de fotbal a Argentinei. Messi este considerat drept cel mai bun jucator din generatia sa, si unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului, fiind nominalizat la „Jucatorul anului” pana la varsta de 21 de ani. Stilul sau de joc a atras comparatii intre el si legenda fotbalului Diego Maradona, chiar Maradona declarandu-l pe Messi succesorul sau.  

Messi a inceput sa joace fotbal inca de la o varsta frageda, potentialul sau fiind foarte repede observat de Barcelona. In 2000, Messi s-a mutat cu toata familia in Europa, plecand de la Newell’s Old Boys deoarece Barcelona s-a oferit sa plateasca tratamentul pentru deficienta hormonului de crestere (acum masurand 1,69 m).  

Si-a facut debutul in La Liga in sezonul 2004-2005, fiind cel mai tanar jucator care a jucat si marcat un gol in campionatul Spaniei. Barcelona a castigat titlul in sezonul de debut al lui Messi. Sezonul in care a iesit la suprafata a fost 2006-2007: a devenit titular, a marcat un hat-trick in El Clásico si a terminat cu 14 goluri in 26 de meciuri de campionat. Cel mai de succes sezon a fost 2008-2009, cand Messi a marcat 38 de goluri avand un rol principal in castigarea trofeelor obtinute de catalani: Liga Campionilor, Campionatul si Cupa Spaniei.  

In 2009, 2010 si in 2011 a primit premiul Balonul de Aur pentru „Cel mai bun fotbalist al anului” egaland performanta lui Michel Platini, singurul jucator din istorie care reusise sa castige pana in acel moment 3 baloane de aur consecutiv. In 2012 depaseste aceasta bariera, fiind singurul jucator din istorie care castiga al patrulea consecutiv balon de aur.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.goolfm.net

Search

mai, 2024