Pacurari si Independentei, bulevarde cu 7 benzi

Cum era de asteptat, lucrarile de modernizare a principalelor artere din municipiu aduc si modificari in structura traficului. Conducerea Primariei vrea folosirea cat mai eficienta a spatiului carosabil si a decis crearea de benzi suplimentare de circulatie pe bulevardele Pacurari si Independentei. Practic, va fi redusa latimea benzilor pentru a crea sapte culoare de trafic in loc de sase in acest moment.

Benzile suplimentare asigura spatiul necesar pe axul drumului pentru asteptarea autovehiculelor in cazul virajului de pe artera principala. „Independentei si Pacurari vor avea sapte benzi. Am retrasat si recalculat dispozitia benzilor de circulatie. Ne-am reorientat, pentru ca erau niste rezerve de spatiu total inutilizate”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Investitia din Fundatie va fi finalizata pana la sfarsitul anului. In aceasta luna, constructorul trebuie sa finalizeze turnarea placilor pentru acoperirea viitorului pasaj rutier. Dupa terminarea acestor lucrari, va fi deschisa circulatia deasupra pasajului, urmand ca pana la finalul anului sa fie deschis traficul si prin pasaj.

Situatia lucrarilor a fost verificata de reprezentantii municipalitatii, dar si de specialisti din cadrul Ministerului Dezvoltarii care monitorizeaza proiectele europene. In acest moment, lucrarile inregistreaza o intarziere de aproximativ o luna fata de planificarea initiala. Reprezentantii constructorilor sustin ca intarzierea a fost cauzata de descarcarea arheologica si de descoperirea ruinelor din zona pasajului.

O alta problema a fost inregistrata in cazul grevei muncitorilor care nu isi primisera salariul. Conducerea firmei SCCF, care se ocupa de lucrari, a precizat ca situatia a fost remediata saptamana trecuta. „Indiferent de starea conflictuala sau mai putin conflictuala pe care o avem cu firma de constructii de acolo, noi terminam pasajul. Este irealist sa spuna ca in luna august circula masinile prin pasaj. Avand in vedere situatia actuala, nu va fi asa. Sigur vom da drumul pasajului in acest an”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Sursa si credit foto: www.curierul-iasi.ro

Search

mai, 2024