53 de ani de Steve Vai

Chitarist, compozitor, solist si producator american, sarbatoritul nostru de astazi este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii. Steve Vai a studiat chitara cu Joe Satriani si si-a inceput cariera transcriind partituri pentru Frank Zappa. A cantat in trupe precum Whitesnake, Public Image Ltd., Alcatraz si a sustinut turnee alaturi de David Lee Roth.  

In afara de colaborarea cu Frank Zappa, Vai a cantat de-a lungul carierei sale cu mai multi artisti, printre care Alcatrazz, David Lee Roth, Whitesnake, Eric Sardinas, Ozzy Osbourne, Joe Satriani, Alice Cooper, Yardbirds, Meat Loaf, Motorhead si altii. Creaţiile lui Steve Vai au influentat era post-grunge, artisti ca Tom Morello de la Audioslave, James „Munky” Shaffer de la Korn si Mike Eizinger of Incubus, citandu-l ca inspiratie.  

In 1983 a inceput o cariera solo de succes, in decursul careia a obtinut trei Premii Grammy si a lansat 13 albume, dintre care cel mai recent in 2008. Este cunoscut drept chitaristul care a revolutionat tehnica acestui instrument, printre primii artisti care au folosit chitara cu sapte corzi si creatorul seriei JEM, alaturi de brand-ul Ibanez. Din 1999, Steve Vai conduce propria casa de discuri, Favored Nations. Pentru piesa „For the Love of God”, cititorii revistei „Guitar World” l-au plasat pe Vai pe locul 29 in „Top 100 mari chitaristi ai lumii”.  

In 1996, Joe Satriani a creat turneul G3 care l-a inclus si pe Steve Vai, dar si pe alti chitaristi importanti, cum ar fi Eric Johnson, Kenny Wayne Shepherd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli Jon Roth, Michael Schenker, Adrian Legg si altii.  

Steve Vai va sustine al cincilea concert in Romania cu ocazia festivalului „Eco Fest”, pe 25 iunie 2013, la Arenele Romane din Bucuresti. Prin urmare, aveti ocazia, cat de curand, sa va intalniti cu una dintre legendele rock-ului.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024