COLIBA sau Muzeul Literaturii Romane la plimbare prin Iasi

Din seria lucrurilor inedite care se intampla in orasul nostru, astazi va prezentam un proiect care ne-a impresionat de cand am aflat despre el. Este vorba despre COLIBA, adica Muzeul Literaturii Romane in miniatura, o structura care se va deplasa prin oras timp de o luna, schimbandu-si locatia periodic pentru a fi conectata la evenimentele outdoor ale orasului Iasi. Traseul va putea fi urmarit pe pagina de Facebook a Muzeului Literaturii Romane Iasi.  

Inaugurarea oficiala a proiectului COLIBA va avea loc maine, 2 iunie 2013, la ora 16:00, in Piata Unirii, in prezenta directorului Muzeului Literaturii Romane Iasi, domnul Dan Lungu.  

Activitatile propuse pentru interiorul COLIBEI sunt menite sa fie interactive si atragatoare pentru vizitatori. De asemenea, cei interesati vor putea regasi o harta a evenimentelor culturale din oras, cu zone de interes si principalele obiective de vizitat.  

COLIBA reprezinta propunerea castigatoare a Asociatiei NEA pentru revitalizarea imaginii Muzeului Literaturii Romane Iasi din cadrul proiectului „Cafeneaua Publica” al Fundatiei Comunitare Iasi. Aceasta consta in construirea unui muzeu in miniatura care vine sa impace caracterul mobil al prezentului cu continutul informativ specific muzeelor.  

Actiunea COLIBA se aliniaza strategiei de revitalizare a Muzeului Literaturii Romane Iasi,  cu cele 11 muzee/case memoriale aflate sub egida sa, de promovare a valorilor literare si de apropiere de publicul tanar prin colaborarea cu cat mai multe arte si industrii locale si regionale.  

Noi abia asteptam sa vedem cum arata COLIBA!    

Sursa si credit foto: www.ziaruldeiasi.ro

Search

aprilie, 2024