Expozitia de Pictura Povestea mea…un sambure pe ata

Centrul  DIFAIN  CSA  Iasi,  in  colaborare  cu  Centrul  de  Informare  Turistica  Iasi, Asociatia S.T.E.P in Tourism, Primaria Municipiului Iasi si Directia de Asistenta Comunitara, va invita la vernisajul Expozitiei de Pictura „Povestea mea…un sambure pe ata”, care va avea loc vineri, 31 mai 2013, incepand cu ora 16:30, la Sala S.T.E.P. din Piata Unirii, nr. 12 Iasi.

Invitatia se face in contextul Zilei Copilului si a promovarii activitatilor psiho-socio-educative realizate de Centrul DIFAIN CSA Iasi pentru copiii care au parinti plecati in strainatate si provin din medii defavorizate.

In deschiderea expozitiei vor lua cuvantul directorul executiv al Directiei de Asistenta Comunitara, doamna Luminita MUNTEANU, invitati de onoare prezenti ce sustin activitatile Centrului DIFAIN si coordonatorii evenimentului, psiholog, doamna  Nicoleta EMACU, si masterand la Arte Vizuale, domnul Adrian MIRZAC.

Prezentarea lucrarilor realizate de copii, va fi insotita de momente muzicale oferite de Cristian Tanase, elev la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” si membru al centrului. Expozitia va putea fi vazuta, la sala S.T.E.P., in decursul a trei zile: 31 mai, 1 si 2 iunie 2013.

„Povestea mea…un sambure pe ata” este o invitatie lansata de membrii Centrului DIFAIN CSA, cu intentia de a le afla „povestile” descrise sincer si natural in cele mai frumoase culori in cadrul primei lor expozitii de pictura si care pune accent pe Educatia Non-formala, reprezentand unul dintre proiectele DIFAIN din cadrul Programului „Art-terapie” 2013. 

Beneficiarii directi ai Centrului DIFAIN CSA Iasi sunt copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani, ai caror parinti sunt plecati in strainatate.

Centrul DIFAIN CSA Iasi (diminuarea initiala a fenomenelor actuale intampinate in nesupravegherea copiilor singuri acasa) vizeaza, prin implementarea proiectului, promovarea aplicarii metodelor alternative in educatia non-formala (teatru, pictura, dans, creatie literara), avand ca scop valorizarea, dezvoltarea personala si orientarea vocationala a beneficiarilor centrului in vederea combaterii efectelor negative ale migratiei in randul copiilor cu parinti plecati in strainatate.

Search

mai, 2024