Festival International de Capoeira la Iasi

In perioada 30 mai – 2 iunie 2013, la Iasi se va desfasura Cel mai mare festival de Capoeira din tara.  Pasionatii de sport vor avea ocazia sa se initieze in arta capoeirei (arte martiale braziliene, dansuri de lupta cu origini africane) si a dansurilor cu specific brazilian.  

Instructorii din domeniu ii vor antrena pe spectatori in activitati diverse ce apartin sferei de influenta a acestei practici cultural-sportive: atelier de muzica cu instrumente traditionale, maculele (dans razboinic de origine africana), samba de roda (forma de dans), puxada de rede (interpretare scenica a unei legende), foro (muzica traditionala braziliana).  

Organizatorii Festivalului International de Capoeira au anuntat deja prezenta unor personalitati de rezonanta mondiala in aceasta disciplina cultural – sportiva, din Brazilia, Franta, Ungaria si Polonia. „Acest eveniment are o importanta deosebita pentru municipiul Iasi: este cel mai mare eveniment de acest gen din Romania, iar numarul tot mai mare de participanti si persoanele care ii insotesc constituie dovada potentialului de a se transforma intr-un punct de atractie turistico-sportiva“, a precizat Iulian Dumitru, coordonatorul Asociatiei Sportive K-NOI.  

Activitatile vor debuta joi seara, 30 mai 2013, de la ora 18.00, la Sala Polivalenta.  

Vineri, 31 mai 2013, demonstratiile capoeira vor fi gazduite de Complexul Palas (pe iarba, in fata Teatrului de vara), de la aceeasi ora.  

Sambata, 1 iunie 2013, iesenii sunt asteptati de la ora 10.00 in sala de sport a Colegiului „Costache Negruzzi“ si de la 18.00 la Palas, urmand ca seara sa se incheie cu o petrecere braziliana pentru adulti, de la ora 21.30, in Club RS (zona Rapa Galbena).  

Duminica, 2 iunie 2013, petrecerea va fi dedicata copiilor, care sunt asteptati de la ora 17.30 la Manuky – Clubul copiilor (in spate la Granit).  

Mai multe informatii legate de Festivalul International de Capoeira gasiti aici

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro
Sursa foto: www.capoeiraromania.com

Search

mai, 2024