Creativitate Made in Romania la Bruxelles

O expozitie de grup dedicata industriilor creative din Romania, in particular designului contemporan de produs si bijuterii va avea loc in perioada 31 mai – 10 iunie 2013 la sediul Comitetului Economic si Social European din Bruxelles.  

Expozitia, care se va deschide vineri, 31 mai, la ora 12.30, reuneste lucrarile unui grup larg de artisti si designeri romani, selectati de Bucharest Design Center si AUTOR. Cele doua organizatii de design de produs si bijuterii au o solida reputatie pe piata industriilor creative din Romania.  

AUTOR este o platforma dedicata promovarii si sustinerii designului de bijuterie romanesc, organizatoare a targului omonim bianual de bijuterie din Bucuresti, primul eveniment de gen din Romania. La Bruxellesvor expune cativa dintre cei mai reprezentativi artisti pe care ii reprezinta: Mihaela Ivana, Andra Lupu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Lidia Puica, Raluca Buzura si Romana Topescu.  

BUCHAREST DESIGN CENTER este o platforma de promovare a designului romanesc de produs. Designerii si studiourile de design care vor participa cu obiecte la expozitia de la Bruxelles, cu sprijinul BUCHAREST DESIGN CENTER, sunt 11 am Architects, 201 Design Studio, Agnes Lukacs, Alexe Popescu, Anca Fetcu, Anca Trestian & Alina Turdean, arhiDOT Design, Atelier A4, Izzi Design – Constantin Alupoaiei, mOyO – Iulian Mosu, Nuca Studio -Robert Marin, POINT 4 – Justin Baroncea, YaU Concept.  

Compania de produse software  CS Vision  va realiza o masa cu ecran tactil de prezentare a exponatelor si conceptului.  

Expozitia isi propune sa prezinte publicului belgian si oficialilor europeni din cadrul institutiilor UE o selectie reprezentativa pentru calitatea industriilor creative romanesti, conectate la cultura urbana a secolului XXI, in particular, designul de bijuterie si de obiect.

Search