Street Delivery Iasi cauta voluntari

Street Delivery, eveniment-manifest care are ca scop revitalizarea spatiului urban si intarirea rolului structural pe care acesta il are in viata omului, cauta oameni dispusi sa puna lumea in miscare si sa lucreze cot la cot cu organizatorii.  

Conceptul evenimentului a luat nastere la Bucuresti acum 8 ani si a pornit de la o nevoie acerba de a recuceri strada si a transforma-o inapoi intr-un spatiu locuibil din mijlocul de tranzitie care a devenit. Un an mai tarziu a fost preluat si in Timisoara iar acum Iasul se bucura de o prima editie.  

Timp de 3 zile (14 – 16 iunie), strada Vasile Pogor se va inchide pentru masini si se va deschide pentru oameni. Organizat de Fundatia Carturesti in colaborare cu Ordinul Arhitectilor, dar si de studenti, artisti si ONG-uri, este un proiect care apartine societatii civile si este destinat cetatenilor comunitatii.  

Departamentele in care este nevoie de tine sunt:

  • Ordine si disciplina;
  • Ajutoare de nadejde pentru artisti;
  • Logistica;
  • Creatori ai decorului;
  • Buni la toate.

Daca ti-am starnit curiozitatea si motivatia, pana pe 5 iunie 2013, intr-un mesaj privat pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului sau pe e-mail streetdeliveryiasi@gmail.com, le poti spune organizatorilor ca trebuie neaparat sa fii voluntar pentru Street Delivery Iasi, De asemenea, ar trebui sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

  • Cum te striga parintii?
  • Cum vrei sa te strigam noi?
  • La ce numar de telefon raspunzi?
  • Pe ce adresa de e-mail iti scriem?
  • Alte detalii pe care le consideri relevante.

Astfel, in acea perioada strada se va transforma intr-un spatiu in care toate ideile fantasmagorice ies la iveala devenind astfel o platforma de promovare a tuturor initiativelor civice, sociale, culturale si artistice. In ziua de azi, infrastucturile auto iau locul parcarilor, marile dezvoltari comerciale iau locul spatiilor verzi destinate locuitorilor cetatii, iar extinderea carosabilului se face prin reducerea perimetrului alocat pietonilor – toate acestea se combina avand ca rezultat dezintegrarea comunitatii si banalizarea localitatii. Orasul trebuie perceput ca un organism viu si ingrijit ca atare.  

Street Delivery Iasi isi propune sa inconjoare oamenii de mobilier urban, spatii creative de relaxare, expozitii de arta realizate in maniere neconventionale, de muzica, film, teatru si sa aduca un plus de culoare unei strazi care altminteri era gri.  

Asadar, v-am convins ca merita sa fiti voluntar Street Delivery?

Search

aprilie, 2024