Contestatiile depuse la licitatia privind modernizarea Aeroportului au fost respinse

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a comunicat decizia sa in cazul celor doua contestatii formulate la procedura de achizitie publica de lucrari avand ca obiect proiectul de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Iasi – Modulul I (proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri in R.A. Aeroportul Iasi).

Prin Decizia Nr. 1810/C1/1484,1492 din 24.05.2013, CNSC a respins ca nefondate contestatiile si a dispus continurea procedurii de atribuire, acest lucru insemnand practic semnarea contractului. „Aceste contestatii erau ultimul lucru care mai putea bloca inceperea lucrarilor la cel mai important obiectiv pe care il are Iasul, Aeroportul International. Ceea ce nu s-a realizat in peste doua decenii, se va realiza in urmatoarele 25 de luni. Prin constructia acestei noi piste Iasul se va deschide catre business, catre Europa, catre bunastare”, a declarat dl. Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Totodata, dl. Marius BODEA, Directorul General al Aeroportului Iasi, autoritatea contractanta, a declarat ca cele doua contestatii au intarziat proiectul si, de aceea, decizia CNSC nu poate fi decat un motiv de bucurie. „S-a dovedit ca am avut dreptate sa fim revoltati fata de piedicile premeditate – fara argumente legale si temeinice – in calea demararii Proiectului nostru. Decizia CNSC intareste atitudinea noastra corecta si da liber constructiei pistei noi a Aeroportului Iasi. In cel mai scurt timp se va semna si contractul de executie lucrari, lucrari intarziate foarte mult de interese fatis contrare iesenilor. Vom incerca sa recuperam timpul astfel pierdut in hatisul procedural tocmai pentru ca iesenii sa se poata bucura de deschiderea care o va aduce constructia pistei noi”, a declarat dl. Marius BODEA.

Initial, Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega ’93 SRL si SC UTI Grup SA a fost declarata castigatoare, aceasta fiind si ofertantul cu cel mai mare punctaj obtinut. Oferta asocierii amintite a obtinut 95 de puncte din maximul de 100 posibile. Valoarea ofertei financiare depuse a fost de 139.128.551,47 de lei, fara TVA.

Contractul prevede proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrarile vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, caii de rulare, extinderii platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru ape pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior.

Sursa foto: www.islive.ro

Search

martie, 2024