Nick Cave si Franz Ferdinand confirmati pentru Sziget Festival

Recent, mai multe trupe si artisti au acceptat vize pentru Insula Libertatii. Direct pe Main Stage, ajung cu ultimul lor album  legendarii Nick Cave and the Bad Seeds, precum si cea mai populara trupa de rock alternativ a anilor 2000, Franz Ferdinand.

Poet, scriitor, provocator, rockstar. Nick Cave este toate acestea, desi nu neaparat in aceasta ordine. Tot ce atinge este pur si simplu important. Cand Nick Cave and The Bad Seeds apar pe scena, lumea din afara inceteaza sa existe. Si asa va fi si la Sziget anul acesta, unde vor prezenta cel mai recent si mult asteptat album de studio „Push The Sky Away”,  lansat in luna februarie a acestui an dupa cinci ani de pauza. Cu acest album modern, energic si cu elemente tipice Nick Cave, care fascineaza critica si fanii in egala masura, au un loc de headliner rezervat in programul festivalului din acest an.

Indie rock’n’roll furios si energic, imnuri pop curajos de nebunesti, care fac orice pit sa explodeze. Aceasta este marca inregistrata a mereu elegantilor Franz Ferdinand din Glasgow, care i-a facut una dintre cele mai populare trupe britanice a anilor 2000 si le-a adus nenumarate premii. Inca de la primul album, aceasta trupa pur si simplu nu poate da gres cu stilul lor unic, irezistibil si dinamic, care satisface de fiecare data atat fanii cat si critica. La Sziget, vor introduce in setlist-ul lor obisnuit si piese de pe al patrulea album ce urmeaza a fi lansat in curand, intitulat „Right Thoughts, Right Words, Right Action”.  

Pe lista de anul acesta sunt si !!! (pronuntat: Chk, Chk, Chk). Fiecare dictionar pop incepe cu numele acestei trupe din California. Infiintata la Sacramento spre sfarsitul anilor ’90, trupa este renumita pentru dance punk-ul inteligent care va va face cu siguranta sa va miscati picioarele. Muzica lor evoca epoca de aur a new wave-ului, e zgomotoasa si neslefuita, dar si cu un pic funk in ea. Aduc pe scena principala de la Sziget cel de-al cincilea lor album: THR!!!ER!

Aterizand direct in programul de party al scenei A38 este proiectul electronic ultramodern, intens si unic al lui Nik Roos, Martijn Sonderen si Thijs de Vlieger, Noisia. Muzica lor poate fi auzita in nenumarate jocuri PC, superproductii hollywoodiene si, desigur, la cele mai mari festivaluri din intreaga lume. Ei colaboreaza in mod regulat cu cele mai mari nume din muzica electronica, cum ar fi Skrillex, Pendulum si Prodigy. Au castigat de trei ori titlul de “Best Drum’n’Bass Act” la Beatport Music Awards, insa muzica lor nu poate fi etichetata doar ca DnB, sound-ul fiind deschis si catre breakbeat, house, dubstep si neurofunk pentru a numi doar cateva genuri.

Jason Diakité, alias Timbuktu este unul dintre cei mai mari artisti hip-hop si cantareti reggae din Suedia. El scrie imnuri hip-hop vivace, usor de retinut dar eclectice, cu un stil unic. De-a lungul carierei sale de 15 ani, a lansat 8 albume si a castigat 7 premii in cadrul premiilor Grammy suedeze. Timp de zece ani a fost in turnee in intreaga lume, cu o trupa funk formata din noua membri numita Damn!, care ii va fi alaturi si la Sziget.

Nu ratati saptamanile viitoare pentru ca vom continua sa anuntam nume si productii noi pentru Sziget 2013!

Search

aprilie, 2024