67 de ani de Cher

Cine nu a auzit macar o data vocea electrizanta si seducatoare a lui Cher? Frumoasa cantareata, pe numele sau Cherilyn Sarkisian LaPiere, are la activ un premiu Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy si trei Globuri de Aur. Dupa ce a devenit cunoscuta in 1965 ca membra a duo-ului pop/rock Sonny & Cher, a reusit sa devina o artista solo de succes, o stea de televiziune in anii ’70 si o vedeta de cinema in anii ’80.  

In 1962 il intalneste pe cantaretul, producatorul si omul de afacerii Sonny Bono, mai in varsta decat ea cu 12 ani; cei doi se indragostesc si formeaza impreuna un cuplu atat pe scena (Sonny & Cher), cat si in viata. Prin mult efort, perseverenta, indrazneala si talent, Sonny & Cher se lanseaza pe piata muzicala si in televiziune, devenind din ce in ce mai cunoscuti si mai apreciati de public. Certurile, excesele de violenta si drogurile ii fac sa se desparta definitiv in 1975.  

Hitul ei „Believe” (1998) detine locul al treilea ca vanzari in toata lumea, locul al optulea ca vanzari al anilor ’90, este cel mai bine vandut single al casei de discuri Warner Bros. Records, dar si cea mai bine vanduta melodie dance, peste 10 milioane de copii ale acesteia fiind vandute in toata lumea. Cher a intrat in Cartea Recordurilor cand „Believe” a ajuns pe primul loc in Billboard Hot 100, devenind cea mai in varsta cantareața care reuseste acest lucru.  

Din filmografia sa merita sa amintim peliculele „Vrajitoarele din Eastwick” (1987), „Visatorii” (1987), „Sirene” (1990), „Lipit de tine” (2003) si „Burlesque: Vis implinit” (2010), in care joaca impreuna cu Christina Aguilera.  

Cu o cariera de peste 40 de ani, Cher a devenit unul din cei mai cunoscuti idoli de pop si unul dintre artistii cu cele mai mari vanzari ale tuturor timpurilor, vanzand aproape 275 de milioane de copii in toata lumea (inclusiv inregistrarile cu Sonny Bono). Ca artist solo, in Statele Unite a vandut 30 de milioane de albume si 20 de milioane de single-uri.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

aprilie, 2024