Zilele Protectiei Solare

In perioada 7 mai- 30 iunie 2013, Laboratoarele La Roche-Posay, alaturi de peste 100 de medici dermatologi parteneri din 17 orase, organizeaza  Zilele Protectiei Solare, eveniment national de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare. Persoanele interesate vor putea beneficia de consultatii gratuite ale alunitelor si sfaturi specializate pentru preventia cancerului de piele.

 

Date privind expunerea la soare:

  • 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrala si de Est.
  • Melanomul poate fi prevenit prin folosirea regulata a protectiei solare.
  • 30% dintre romani nu folosesc niciodata protectie solara.
  • 10% dintre romani folosesc protectie solara pe toata durata verii.
  • 5% dintre romani folosesc protectie solara zilnic.
  • 60% dintre romani, folosesc fotoprotectoare cu factor scazut de protectie (10 sau 15), iar numarul celor care folosesc protectie SPF 50+ este foarte scazut (15%).
  • 70% dintre adolescenti nu folosesc protectie solara.

„Cum 90% dintre cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile, ne dorim ca prin campania Zilele Protectiei Solare sa crestem gradul de constientizare al romanilor privind riscurile unei expuneri neprotejate la soare si sa cream un obicei din folosirea regulata a produselor de fotoprotectie. De asemenea, sfatuim populatia sa consulte un medic dermatolog cel putin o data pe an.”  Miruna Biziniche, Brand Manager La Roche-Posay Romania  

Campania Zilele Protecţiei Solare se desfasoara în perioada mai – iunie in 17 oraşe din ţara: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Baia Mare, Oradea, Suceava, Botosani, Vatra Dornei, Barlad, Roman, Pascani, Falticeni.  

Pentru a vizualiza lista medicilor dermatologi partneri si pentru mai multe detalii legate de programarea la consultatiile gratuite, va invitam sa vizitati site-ul  www.protectiasolara.ro.

Search

mai, 2024