PREMIERA la Teatrul National din Iasi – Variatiuni Enigmatice

Pe 10 mai, de la ora 18.00, in Sala Studio „Teofil Valcu”, va avea loc premiera spetacolului „Variatiuni enigmatice” de Eric Emmanuel Schmitt, la Teatrul National din Iasi. In regia lui Liviu Manoliu, piesa ii are in rolurile principale pe Emil Coseru (Abel Znorko) si Octivian Jighirgiu (Erik Larsen).  

Piesa spune povestea a doi barbati cu viziuni diferite asupra iubirii. „Sunt doua personalitati care se infrunta si o singura femeie, iubita neinteleasa, «muzica ratacita in carne» a amandurora. In cascada de revelatii distilate savant, partiturile protagonistilor compun un rafinament si o simplitate aparte”, a subliniat regizorul Liviu Manoliu.  

Alte reprezentatii vor avea loc pe 11 si 22 mai, tot de la ora 18.00. Pretul unui bilet este de 22 lei, iar elevii, studentii si pensionarii au reducere 50%.  

Lui Eric Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste 20 de premii si distinctii literare, iar in 2001 a fost recompensat de Academia Franceza cu Grand Prix du Théâtre pentru intreaga activitate. Opera dramatica „Variatiuni enigmatice”  a avut aproximativ 100 de montari in Germania, iar la premiera din 1996 Alain Delon a jucat rolul lui Abel Znorko. / Lucia AMORARITEI

Search

aprilie, 2024