Patricia Kaas vine la Iasi

Pe 19 iunie, de la ora 20.30, pe pietonalul Stefan cel Mare, iesenii vor avea parte de un concert nemaipomenit, oferite de catre una dintre cele mai indragite cantarete din Franta, Patricia Kaas. Acest concert este doar unul dintre evenimentele Festivalului International al Educatiei Iasi, ce va avea loc intre 14 si 23 iunie 2013, sub deviza „Sa FIE carte/ muzica/ teatru/ cultura”.  

Prezenta Patriciei Kaas in Romania este motivata de turneul „Kaas chante Piaf“, sustinut in 46 de tari, pentru a comemora 50 de ani de la moartea marei artiste Edith Piaf, Iasul fiind primul oras din tara care se va bucura de acest turneu.  

Biletele au preturi diferite, de la 60 la 250 de lei, in functie de categoria locului si vor fi puse in vanzare prin reteaua Eventim – Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti, Call Center 1951 si online. Pana in prezent, spectacolul a fost prezentat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, printre care Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall din New York.  

Proiectul „FIE“ isi propune sa devina o componenta a ofertei culturale iesene, nu doar in context national, ci si peste hotare. Lecturile, dezbaterile, intalnirile publice, concertele, atelierele de creatie, evenimentele artistice dedicate copiilor vor impleti cultura si distractia.  

In zilele urmatoare, vor fi puse in vanzare si biletele pentru alte doua spectacole inedite. Pe 17 iunie, de la ora 19, la Casa de Cultura a Studentilor, vor fi puse in scena 21 de numere de sine statatoare in care lumea lui Caragiale va fi transpusa prin dans si muzica. „D’ale noastre“ este o productie semnata de Romanian Dance Company – regizor si coregraf Gigi Caciuleanu.  

Pe 20 si 21 iunie, tot de la ora 19.00, la CCS, Silviu Purcarete si actorii Teatrului National „Radu Stanca“ din Sibiu aduc la Iasi „Calatoriile lui Gulliver“. Piesa a fost lansata la Festivalul de la Edinburgh din 2012 si surprinde romanul lui Jonathan Swift intr-un mod care imbina fantezia cu satira politica. Biletele se vor gasi in curand tot pe reteaua Eventim, pretul lor nefiind inca anuntat. 

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro
Sursa foto: Facebook

Search

aprilie, 2024