Festivalul Fotografiei Europene

In perioada  8 – 31 mai 2013, va avea loc a doua editie a Festivalului Fotografiei Europene, in Capitala si in alte orase din tara. Festivalul este organizat sub patronajul Ministerului Culturii si sub auspiciile Federatiei Internationale de Arta, fiind dedicat Zilei Europei. Scopul evenimentului este de a prezenta si populariza arta fotografica europeana in Romania, respectiv arta fotografica din Romania in Europa.  

Festivitatea de lansare are loc in data de  8 mai 2013, ora 12.00, in Spatiul Public European (Bucuresti – strada Vasile Lascar nr. 31), unde va avea loc vernisajul si inmanarea premiilor editiei a V-a a Salonului International de Arta Fotografica „Eurofotoart” (unicul salon de acest fel din lume), organizat de Asociatia „Euro Foto Art” in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania.  

In cadrul festivalului vor avea loc 31 de manifestari expozitionale: Saloane Internationale de Arta Fotografica, expozitii de arta fotografica din Anglia, Germania Italia, Federatia Rusa, Finlanda, Serbia, Slovenia, Romania, Republica Moldova, Ucraina, respectiv Gale de digiporama din Grecia si Romania, in orasele: Braila, Bucuresti, Cernauti (Ucraina), Chisinau (R. Moldova), Cluj Napoca, Debrecen (Ungaria), Galati, Gura Humorului, Iasi, Novi Sad (Serbia), Oradea, Ramnicu Valcea, Sibiu, Slatina (Olt), Szolnok (Ungaria) si Targu Mures.  

Ceremonia de inchidere a Festivalului va avea loc in data de 31 mai 2013, ora 18.00, la Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, in cadrul caruia vor fi vernisate: Salonul International „Premfoto” (Galeria „Labirint”) si expozitia personala Lucian Cocea din Iasi (Galeria „La Gard”). Cu aceasta ocazie va fi prezentata si digiporama „Pasi in lumina” realizata de Clubul Fotografic „Nufarul” Oradea.  

Festivalul Fotografiei Europene este organizat de Asociatia „Euro Foto Art”, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Biroul de Informare al Parlamentului European, in parteneriat cu Asociatia Artistilor Fotografi din Romania, Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” Chisinau – R.Moldova, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, Institutul Cultural Italian „Vito Grasso” si Casa de Cultura „Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi. 

Sursa: www.ziuaveche.ro
Sursa foto: www.culturainiasi.ro

Search

mai, 2024