Super-inventie: camasa care rezista 100 de zile fara sa fie spalata

O companie din New York sustine ca poate fabrica o camasa din lana, cu nasturi, care e foarte moale, nu trebuie calcata si nu va mirosi 100 de zile, chiar daca e purtata in fiecare zi si nu e spalata deloc. Wool&Prince, cum se numeste compania, a fost infiintata acum cateva luni in Portland, Oregon, de trei oameni.  

Prototipul camasii este fabricat din lana supusa unui proces special pentru a o face moale, rezistenta la cute si fara miros. Desi nu a precizat tehnica pe care el si colegii sai au folosit-o, Mac Bishop, fondatorul companiei, a purtat camasa timp de 100 de zile si a documentat intreaga experienta aici.   

Ce spune insa Bishop e ca s-a consultat cu o profesoara specializata in stiinta fibrelor de la Cornell University intr-o conversatie pe Skype. Atat fondatorul Wool&Prince, cat si specialista cu care a vorbit proslavesc benefiicile lanii de oaie, care nu produce obisnuitele mancarimi de piele.  

Compania a inceput si o campanie pe Kickstarter, prin care vinde camasi cu 98 de dolari bucata pentru a strange bani de acces intr-o fabrica.   

Baieti, voi ati incerca o astfel de camasa?  

Sursa: www.totb.ro

Search

mai, 2024