Microsoft renunta la Windows XP din 2014

Microsoft Corp va inceta de anul viitor orice fel de suport al sistemului de operare Windows XP, ceea ce inseamna ca programul nu va mai primi actualizari sau corectii de bug-uri de pe serverele companiei.  

Lansat in 2001, Windows XP a fost considerat cel mai bun sistem de operare pana la aparitia lui Windows 7. Potrivit Market Watch, care citeaza netapplications.com, in prezent acest sistem de operare este utilizat de aproximativ 39% dintre posesorii de PC-uri, 45% si-au instalat Windows 7 si doar 3,2% utilizeaza Windows 8. Microsoft doreste astfel sa incurajeze trecerea la noua versiune de Windows.  

Cei care nu vor trece la OS Windows 7 sau 8 pana in aprilie 2014 vor trebui sa semneze acorduri individuale de suport, iar IMM-urilor li se va oferi un discont de 15% pentru actualizarea software-lui la versiuni mai noi, oferta fiind valabila pana in luna iunie 2014.   

Din data de 8 aprilie 2014, toti cei care vor decide sa ramana in continuare cu Windows XP in calculator vor avea de-a face cu tot felul de erori de sistem, cauzate de lipsa update-urilor. 

Sursa: www.incomemagazin.ro

Search

mai, 2024