Ornamente de primavara in centrul Iasului

Primaria a instalat pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant circa 50 de ornamente specifice primaverii. Ornamentele pascale au fost montate pe stalpii noi de pe bulevard si vor ramane aici pe toata perioada primaverii. De asemenea, la capetele bulevardului vor fi ridicate doua bannere ce contin mesajul „Paste fericit!”.  

„Pe perioada sarbatorilor pascale vom amenaja cateva puncte de interes si in zona Gradinii Copou si in Piata Unirii, tot pe tema Pastelui. Noile ornamente sunt cele prevazute in cadrul contractului de concesiune pe care il avem cu iluminatul public. Vom pastra aceasta traditie si in anii care vor veni”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar al municipiului Iasi.  

Ornamentele sunt pe baza de LED-uri, astfel consumul de energie electrica este redus, dar fiecare instalatie costa in jur de 900 de lei. S-a ales acest model pentru ca are o greutate relativ mica care nu afecteaza stabilitatea stalpului. In fiecare an, municipalitatea va include cate un element de noutate in aceste ornamente, care vor fi refolosite.  

O alta surpriza pentru ieseni o reprezinta pornirea fantanilor arteziene. De asemenea, de ieri au fost pornite fantanile arteziene din fata Palatului Roznovanu, din Piata Unirii si cele din zona strazii Nicolae Iorga. Pe parcursul acestei saptamani vor fi pornite, treptat, si celelalte fantani arteziene din municipiu.  

Totodata, targurile de produse traditionale si manifestatiile dedicate Sarbatorilor Pascale vor avea loc pe pietonalul din zona centrala. 

Sursa: www.flacaraiasului.info

Search

aprilie, 2024