Facebook Home, cea mai discutata aplicatie a momentului

Presedintele Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat aseara, in cadrul unei conferinta de presa organizata la sediul companiei din Menlo Park (California ), mult-discutatul Facebook Home, o aplicatie-interfata care permite integrarea platformei retelei de socializare in smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Android.  

Zvonurile privind un telefon Facebook au inceput inca de acum doi ani, dar in acel moment Mark Zuckerberg le-a respins, spunand ca nu au sens in contextul in care reteaua sociala are sute de milioane de utilizatori. In prezent, odata cu lansarea acestei aplicatii, putem deja vorbi despre transformarea oricarui smartphone cu Andoid in Facebook Phone. In mod oficial, telefonul Facebook este noul HTC First, care va veni pe piata cu aplicatia pre-instalata.  

FACEBOOK HOME – Nu am creat un telefon, nu am creat un sistem de operare. Am creat ceva mai profund decat o aplicație”, a spus Mark Zuckerberg in cadrul evenimentului de lansare. 

 

Caracteristicile de baza ale Facebook Home (TechCrunh):

  • Cover Feed – in momentul deschiderii telefonului, ecranul se va porni cu Cover Feed, care pune in prim plan oamenii si conexiunile cu ei. Practic, fluxul social va fi prezentat printr-o singura notificare pe rand, pe tot ecranul;

  • Chat Heads – nume care ascunde de fapt integrarea mesajelor de pe Facebook, dar si pentru SMS, cu care va fi compatibil. In momentul in care primim un mesaj, chipul unei persoane apare in coltul ecranului, intr-o bula. Daca apasam cu degetul pe ea, Facebook Home deschide conversatia intr-o fereastra noua;

  • Notificari – Facebook Home va transforma si notificarile de la alte aplicatii, nu doar ale retelei sociale;

  • Actualizari lunare – cu scopul de a fi in pas cu dorintele si nevoile utilizatorilor.

Instalarea aplicatiei

Incepand din 12 aprilie 2013, noua aplicatie va fi disponibila in Play Store si va putea fi instalata pe orice smartphone, dar va fi integrata din fabrica in smartphone-uri marca HTC First, HTC One, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy SIII si S4.  

Instalarea aplicatiei nu va dura mult. Totusi, utilizatorii vor avea nevoie nu numai de Facebook Home, ci si de aplicatia Facebook Messenger, dar si de aplicatia Facebook. De asemenea, utlizatorii vor trebui sa fie de acord cu „Facebook Intent“, un mecanism care asigura functionarea Facebook Home cu Android.  

Potrivit analistilor, Facebook are nevoie de o modalitate prin care sa joace un rol mai mare in furnizarea serviciilor pe care clientii le asteapta prin utilizarea telefoanelor: posibilitati de comunicare, cautare de informatii, efectuare de cumparaturi online si divertisment.  

Voi ce spuneti? Ce parere aveti despre Facebook Home?

   
Sursa: www.adevarul.ro / www.zf.ro
Sursa foto: www.facebook.com/home / www.insidefacebook.com

Search

mai, 2024