48 de ani de Robert Downey Jr.

Un adevarat maestru al umorului, si nu numai, Robert John Downey Jr. este unul dintre acei actori care te seduc fara sa-ti dai seama. Nascut in Greenwich Village, New York, Downey a debutat in fata camerelor de fimat la varsta de cinci ani, in pelicula „Pound”, realizata de tatal sau. Din acel moment, destinul sau a fost strans legat de cinematografie, televiziune, chiar si muzica.  

La 20 de ani s-a alaturat, pentru un sezon, showului „Saturday Night Live” (1985), dupa care a plecat la Hollywood. In 1987 a primit rolul principal in filmul „The Pick-up Artist”. In acelasi an a jucat rolul unui dependent de droguri in „Less Than Zero”.  

In 1992 l-a interpretat pe Charlie Chaplin in filmul „Chaplin”, rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru „Cel mai bun actor”. In 1997 a primit premiul Golden Globe cu distinctia „Cel mai bun actor intr-un rol secundar” pentru interpretarea avocatului Larry Paul in serialul „Ally McBeal”. Apoi a mai jucat in filme ca „Gothika” (2003),  „Kiss Kiss Bang Bang” (2005), „Zodiac” (2007), „The Soloist” (2008), „Tropic Thunder” (2008) si „Due Date” (2010).  

Intre 1996 si 2001 Robert Downey Jr. a fost arestat de mai multe ori, primind chiar si pedepse cu inchisoarea din cauza problemelor sale cu drogurile. A fost internat in mai multe clinici de dezintoxicare si a reusit sa renunte definitiv la droguri in 2003.  

Uimitoarea sa revenire pe platourile de filmare a insemnat si obtinerea unor roluri importante, precum renumitul detectiv Sherlock Holmes (2009 si 2011), dar si carismaticul Tony Stark, cunoscut mai ales sub numele de „Iron Man” (2008). Incredibilul succes obtinut de aceasta pelicula a dus la realizarea unui sequel in 2010, iar anul acesta asteptam cu totii „Iron Man 3”, pentru a vedea care este legatura „omului de otel” cu grupul de super-eroi „The Avengers”.

 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si abia asteapta sa-l vada in „Iron Man 3”! 

Sursa: www.cinemagia.ro
Sursa foto: www.melty.fr

Search

mai, 2024