89 de ani de Marlon Brando

Don Vito Corleone! Astazi il sarbatorim pe celebrul Marlon Brando, un sex-simbol al cinematografiei, unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului al XX-lea. S-a facut remarcat mai ales prin rolurile din peliculele „Un tramvai numit dorința”, „On the Waterfront” si „The Godfather”.  

Alaturi de James Dean, este reprezentantul de marca al generatiei „beat”. Artistul s-a format la Actors Studio, adoptand „metoda” stanislavskiene, care imprima un stil de joc naturalist. Cariera sa s-a consumat in doua etape: seria marilor succese din anii ’50, cand este intruchiparea masculului modern, revoltat, incrancenat, instinctual, si dupa 1970, seria rolurilor de compozitie, expresie a maturitatii.  

Actoria a fost singurul lucru la care era cu adevarat bun, dupa ce a ratat scoala, o cariera in armata si una in sport. Brando si-a gasit norocul la New York, debutand pe Broadway in 1944. In 1950 a debutat si in filme, devenind actorul cel mai admirat, pe care toţi ceilalţi care i-au urmat l-au avut drept idol: Paul Newman, James Dean sau chiar Elvis Presley.  

Din filmografia sa mai fac parte si alte filme celebre, precum „Julius Caesar” (1953), „Sayonara” (1957), „Mutiny on the Bounty” (1962), „The Missouri Breaks” (1976), „Apocalypse Now” (1979), „The Island of Dr. Moreau” (1996), „The Score” (2001).  

Echipa InOras.ro va sfatuieste sa vizionati macar unul dintre filmele lui Marlon Brando, pentru ca merita! 

Sursa: www.cinemagia.ro
Sursa foto: www.celebdeadles.tumblr.com

Search

mai, 2024