27 de ani de Lady Gaga

Regina excentricitatii, cea mai in voga cantareata a ultimilor ani, Lady Gaga a reusit sa-si castige publicul atat prin melodiile sale, cat si prin concertele sale pline de fast.  Stefani Joanne Angelina Germanotta a fost, la inceput, compozitoare pentru mai multi artisti, precum Fergie, Britney Spears, Black Eyed Peas si Pussycat Dolls, inainte ca Akon sa-i descopere puterea vocala, oferindu-i un contract cu propria casa de discuri, Kon Live Distribution.  

La 17 ani, Gaga a fost admisa cu permisiune speciala la Universitatea New York, in cadrul „Tisch School of the Arts”. Aici a studiat muzica, a compus cantece si a scris eseuri despre arta, religie, probleme sociale si politice.  

Albumul ei de debut, „The Fame”, a fost lansat in august 2008, fiind primit de critica muzicala in general cu recenzii pozitive. Primele doua cantece promovate, „Just Dance” si „Poker Face”, compuse si produse alaturi de RedOne, au devenit hituri internationale, primind sase nominalizari la premiile Grammy, inclusiv pentru „Albumul anului”.  

In 2009 si-a lansat al doilea album de studio „The Fame Monster”, de pe care a promovat hitul „Bad Romance”, pornind si intr-un nou turneu, The Monster Ball Tour. La inceputul anului 2011, Lady Gaga a lansat cel de-al treilea album de studio, „Born This Way”, album care a ajuns locul intai in toata lumea in mai putin de 24 de ore.  

In 2010, Lady Gaga a depasit bariera de 1 miliard de vizualizari pe situl oficial YouTube, fiind prima artista din istoria muzicii care a ajuns la aceasta cifra, clasandu-se astfel pe prima pozitie pe YouTube.  

Solista a fost influentata de cantaretii de glam rock David Bowie si Freddie Mercury, dar si de artistii pop Madonna si Michael Jackson. De asemenea, Lady Gaga a declarat ca este inspirata de moda, un element esential in compunerea de versuri si in interpretarile live ale artistei.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si cat mai multe melodii de succes! 

Sursa: www.wikipedia.org
Sursa foto: www.bubblews.com

Search

mai, 2024