66 de ani de Elton John

Sir Reginald Kenneth Dwight sau Elton John, numele sub care il cunoaste o lume intreaga, este unul din cantaretii britanici care a stiut mereu sa se reinventeze, aducand in fata publicului o multime de hituri. Intr-o cariera de patru decenii, Elton John a vandut peste 450 de milioane de discuri la nivel mondial, devenind unul dintre cei mai de succes artisti din istorie.  

Melodia sa „Candle in the Wind” (tribut adus printesei Diana), vanduta in peste 37 de milioane de exemplare, este cea mai bine vanduta melodie din istorie. A avut peste sapte albume consecutive pe locul 1 in topurile din Statele Unite si a castigat cinci premii Grammy, un premiu Tony. In 1995, artistul primeste un Oscar si un Glob de Aur, pentru soundtrack-ul din filmul animat „The Lion King”.  

In 1992, artistul a creat „Elton John AIDS Foundation”, una din cele mai mari organizatii non profit pentru eradicarea SIDA. John a fost inclus in „Rock and Roll Hall of Fame” in 1994, iar un 1998, Elton John a fost numit cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, dupa obtinerea unui Grammy onorific pentru intreaga sa cariera muzicala.  

In 2004, revista Rolling Stone l-a pozitionat pe locul 49 in „Top 100 cei mai buni artisti din istorie”. In 2008, revista Billboard l-a numit „Cel mai de succes artist masculin din istorie” in The Billboard Hot 100 Top All-Time Artists si pe locul trei la general (dupa The Beatles si Madonna).  

„Rocket Man”, cum este cunoscut de catre fani, ramane una din figurile importante ale muzicii mondiale, un reprezentant de seama al genului pop-rock, la nivel international.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si o revenire cat mai rapida pe scena muzicii! 

Sursa: www.wikipedia.org
Sursa foto: www.mtv.ro

Search

mai, 2024