37 de ani de Reese Whiterspoon

Nascuta in New Orleans, Laura Jean Witherspoon este o actrita recunoscuta mai ales pentru rolul din comedia „Blonda de la Drept”. Reeese Whiterspoon a jucat intr-o plaja larga de filme, de la comedii romantice la drame profunde.  Actrita si-a inceput cariera de la varsta de 7 ani, fiind model in mai multe spoturi publicitare, ceea ce a motivat-o sa ia lectii de actorie. La 11 ani a ocupat locul intai la Ten-State Talent Fair . A fost majoreta in liceu si apoi a urmat Universitatea Stanford, la facultatea de Literatura Engleza. Dupa doar un an de studii, a parasit facultatea pentru a-si vedea de cariera sa cinematografica.  

In 1990, Reese Witherspoon primeste rolul principal in „The Man on the Moon”, primul ei rol in care este extrem de apreciata de critici. Au urmat aparitii in „Wildflower”, alaturi de Diane Keaton si Patricia Arquette, in „Desperate Choice: To Save My Child”, in miniserialul „Return to Lonesome Dove”, in pelicula „Disney A Far Off Place” si „S.F.W.”.  

Dupa o pauza de cativa ani, Reese se intoarce in 1998 pe ecrane cu filmele „Overnight Delivery”, „Pleasantville” si „Twilight”. Au urmat roluri diverse in productii ca „Best Laid Plans”, „Cruel Intentions” si „Election”, pentru care primeste prima nominalizare la Globurile de Aur.    

Abia in 2001 cariera vedetei incepe sa straluceasca, odata cu rolul din „Legally Blonde” („Blonda de la Drept”), care a fost un succes urias de box-office. Reese Witherspoon a mai jucat in „The Importance of Being Earnest”, „Sweet Home Alabama”, „Legally Blonde 2: Red, White & Blonde”, „Vanity Fair” si „Just Like Heaven”. In 2004, actrita a fost aleasa sa joace rolul lui June Carter Cash, in drama „Walk the Line”, unde si-a interpretat singura cantecele. Pentru performanta ei, Reese a castigat Globul de Aur, BAFTA si Oscar-ul.  

Reese Witherspoon are o companie de productie numita „Type A Films”, iar in 2007 a semnat un contract pe termen lung ca Ambasador Global pentru compania Avon.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa foto: www.whitegadget.com    

Search

mai, 2024