55 de ani de Gary Oldman

Actor britanic, producator de film si muzician, Gary Leonard Oldman este un artist recunoscut pentru talentul sau exceptional de a intra in pielea personajelor, mai ales a celor negative. De-a lungul celor douazeci de ani de cariera in cinematografia internationala, Oldman a fost, pe rand, Sirius Black (nasul lui Harry Potter), comisarul Jim Gordon (partenerul lui Batman in lupta impotriva celor rai), Dracula, Ludwig van Beethoven, Lee Harvey Oswald, Sid Vicious (solistul de la Six Pistols) si teroristul care a deturnat avionul Air Force One al lui Harrison Ford. 

In 1979 si-a obtinut diploma in arta teatrala si a inceput sa lucreze la Greenwich Young People’s Theatre. Astfel, are ocazia sa joace in nenumarate piese de teatru pe parcursul anilor ’80, inclusiv in „The Pope’s Wedding”, pentru care a primit premiul „British Theatre Association’s Drama Magazine, cu distinctia „Cel mai bun actor” (1985).

A debutat in cinematografie cu „Sid and Nancy” (1986), unde l-a interpretat pe Sid Vicious, solistul legendarei trupe de punk Sex Pistol. Abilitatea lui de a se transforma psihic si stapanirea catorva tipuri de accent i-au permis sa interpreteze o varietate de roluri si caractere precum si a catorva figuri istorce, ce includ rolurile memorabile.

Filmografia sa cuprinde pelicule precum „The Firm”, „Dracula”, „Leon”, „Hannibal”, „The Fifth Element”, „Air Force One”, 3 parti din „Harry Potter”, trilogia „Dark Knight”, „The book of Eli”, „Red Ridding Hood”,  iar in 2014 ne pregatim sa-l vedem in „RoboCop”.

 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!

Sursa: www.cinemarx.ro
Sursa foto: www.fashion.telegraph.co.uk

Search

mai, 2024