YouthBank finanteaza proiectele liceenilor ieseni

YouthBank Iasi a dat startul celei de-a treia editii a concursului de finantare a initiativelor venite din partea liceenilor. Acestia sunt incurajati sa vina cu proiecte care sa aiba un impact in comunitate si care sa reprezinte o solutie la o nevoie a comunitatii.

Pe langa fondul special pus la dispozitie pentru liceeni, YouthBank le ofera tinerilor si un cadru pentru dezvoltarea personala si pentru dobandirea abilitatilor de antreprenoriat, comunicare si management financiar.

Conditii pentru aplicarea la aceasta runda de finantare a proiectului:

  • liceenii trebuie sa faca parte dintr-o echipa (minimum 3 persoane);
  • proiectele propuse trebuie sa se desfasoare pe aria geografica a judetului Iasi;
  • proiectele propuse pot raspunde unor nevoi identificate la nivelul comunitatii si pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta sau ecologie, la sanatate, muzica sau IT etc.;
  • sunt incurajate proiectele inovative care pot genera resurse (vand produse/servicii) pentru a creste impactul pe termen lung;
  • suma solicitata poate fi de minimum 1.000 lei si maximum 2.000 lei pentru un proiect;
  • perioada de implementare a proiectelor va fi de maximum 2 luni (aprilie – mai 2013).

Echipele de liceeni pot trimite aplicatiile pana la data de 23 martie 2013, ora 08.00 AM, la adresa iasi@youthbankromania.ro. Inscrierea proiectelor in concurs se face pe baza completarii formularului tip, dupa consultarea ghidului de finantare al concursului.

De asemenea, YouthBank Iasi vine in ajutorul tinerilor care doresc sa aplice pentru acest fond, prin organizarea unui  workshop de scriere de proiect. Acesta se va desfasura pe 15 martie 2013, incepand cu orele 16.00, in cadrul Institutului Francez Iasi, sala 2. Inscrierile pentru trainining se fac aici.

 

 

Implementat in plan local de Fundatia Comunitara Iasi, YouthBank este coordonat la nivel national de Asociatia pentru Relatii Comunitare si are ca partener principal local compania Comservice. Fondurile YouthBank sunt administrate de catre un grup de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, care provin de la Colegiul National, Colegiul National „Costache Negruzzi”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Emil Racovita”, Liceul „Dimitrie Cantemir”, Liceul „Miron Costin”, Liceul „Vasile Alecsandri” si Liceul de Informatică „Grigore Moisil”. Astfel, liceeni au acces la un cadru pentru dezvoltare personala, dobandind abilitati de leadership, comunicare si management financiar.

Sursa foto: www.iasi.youthbankromania.ro  

Search

mai, 2024