51 de ani de Jon Bon Jovi

John Francis Bongiovi Jr. a devenit celebru sub numele Jon Bon Jovi si este recunoscut la nivel international ca liderul si vocalistul formatiei rock Bon Jovi. Revista „People” l-a inclus in topul celor mai frumosi 50 de oameni din lume (1996), iar in 2000 a fost desemnat „Cel mai sexy rock star” de catre aceeasi revista. In 2012, cantaretul s-a clasat pe locul 50 in Top 100 cei mai importanti oameni din industria muzicala, realizat de  Billboard Magazine.  

Jon Bon Jovi a inceput sa cante la chitara si pian, la varsta de 13 ani. Tot atunci, artistul a format prima lui trupa, „Raze”. La 16 ani, Jon l-a cunoscut pe David Bryan si a format un cover band, „Atlantic City Expressway”. Dupa numeroase alte colaborari si incercari de a impresiona diferite case de muzica, artistul creeaza trupa Bon Jovi, impreuna cu Richie Sambora, David Bryan, Tico Torres si Alec John Such.  

Albumul de debut din 1984 a fost vandut in peste 500.000 de exemplare. In 1987, trupa a devenit cap de afis la festivalul Monsters of Rock, alaturi de Dio, Metallica, W.A.S.P., Anthrax si Cinderella.

In anii ’90, trupa vanduse deja peste 120 de milioane de albume si era considerata unul dintre cele mai de succes produse ale industriei rock.

Bon Jovi a avut numeroase hituri in toata lumea, precum „You Give Love a Bad Name”, „Livin’ on a Prayer”, „Wanted Dead or Alive”, „Bad Medicine”, „I’ll Be There for You”, „Keep the Faith”, „Bed of Roses”, „Always”, „It’s My Life”, „Have a Nice Day”, „Everyday” si „Who Says You Can’t Go Home”.

Pe langa cariera muzicala, Jon Bon Jovi a fost atras si de lumea filmului, el jucand in cateva pelicule si seriale, cum ar fi „Sex and the City” si „Ally McBeal”. De asemenea, cantaretul s-a implicat si in actiuni caritabile, prin crearea fundatiei „Jon Bon Jovi Soul” care are drept scop sprijinirea familiilor si persoanelor cu probleme financiare. Totodata, artistul este recunoscut ca fiind un sustinator al democratilor, el fiind implicat in campaniile pentru alegerile prezidentiale ale politicienilor Al Gore (2000), John Kerry (2004) si Barack Obama (2008).

In anul 2011, trupa lui Jon Bon Jovi a vizitat si Romania, facand un show de zile mari in Bucuresti, trei ore de muzica exceptionala si momente greu de uitat pentru fanii romani.  

Echipa InOras. ro ii ureaza „La multi ani” si il asteapta la un alt concert incendiar in Romania!

Search

mai, 2024