81 de ani de Elizabeth Taylor

Unul dintre starurile Hollywood-ului de altadata, cea mai rasfatata si mai scumpa actrita a filmelor, Elizabeth Rosemond Taylor s-a nascut la Londra, insa pasiunea pentru film a adus-o in California. Actrita cu „ochi violeti” si-a inceput cariera la varsta de 10 ani, in pelicula „Lassie se intoarce”.  

Pe langa filmele sale, adevarate opere de arta cinematografica, Elizabeth Taylor a fost mai mereu prezenta si in lumea mondena, fiind recunoscuta pentru casniciile ei cu unii dintre cei mai ravniti actori ai vremii, dar si pentru numarul acestor casnicii care, de obicei, se destramau prea repede.  

La 26 de ani, Elizabeth jucase deja in 28 de filme si fusese nominalizata de trei ori la Premiile Oscar. In 1962, actrita a jucat in „Cleopatra”, unul dintre filmele pentru care va fi recunoscuta toata viata si pentru care primeste peste un milion de dolari.  

Elizabeth Taylor a jucat in peste 50 de filme si a reusit sa castige premii la aproape toate festivalurile de film. In 1960 a primit un premiu Oscar pentru filmul „Butterfield 8”, iar în 1966 un Oscar si Premiul Academiei Britanice pentru „Who’s Afraid of Virginia Woolf?”. De asemenea, actrita a castigat premiul pentru „Cea mai buna actrita” la Festivalul International de la Berlin.  

In anul 1993, actrita a primit Premiul Academiei de Film pentru intreaga sa cariera. In 1995, Elizabeth Taylor a fost aleasa printre cele mai sexy 100 de actrite din istoria cinematografica si a 11-a cea mai mare actrita din toate timpurile.  

Pe langa cariera sa din lumea filmului, Taylor si-a dedicat o parte din viata si pentru strangerea de fonduri dedicate luptei impotriva SIDA. De altfel, in 1991, actrita pune bazele fundatiei „Elizabeth Taylor AIDS Foundation” care va fi sustinuta de numeroase celebritati, printre care si Michael Jackson, unul dintre apropiatii lui Elizabeth Taylor.  

Echipa InOras.ro ii multumeste lui Elizabeth Taylor pentru toate rolurile de exceptie lasate in urma sa!

Search

mai, 2024