3Doodler, primul creion tridimensional din lume

Creat de compania americana WobbleWorks, creionul care deseneaza 3D este un dispozitiv inedit care permite transformarea desenelor bidimensionale in schite si modele tridimensionale.  

De fapt, 3Doodler este un creion cu care desenezi in aer, alimentat cu o pasta termoplastica la o temperatura de 270 grade Celsius care, in contact cu aerul, devine solida. Creionul-minune poate fi folosit si pentru repararea obiectelor din plastic, dezvoltatorii sai explicand ca acesta poate functiona si pe principiul unui pistol de lipit.  

Spre deosebire de imprimantele traditionale, care necesita programare, 3Doodler are o functie abstracta. Poti „desena” orice doresti sau poti urma unele sabloane. Inca nu se pot realiza figurine extrem de detaliate, dar proiectul merita toata atentia, datorita simplitatii sale. 3Doodler sugereaza productia de bijuterii, modele 3D si obiecte de arta.

Primele livrari ar putea fi efectuate incepand cu luna martie si se presupune ca 3Doodler va costa intre 50 si 75 de dolari.  

Pentru mai multe detalii legate de aceasta nastrusnica inventie, va invitam sa accesati site-ul oficial al creionului tridimensional 3Doodler.

Search

mai, 2024