Muzeul Literaturii Romane din Iasi a devenit muzeu national

Muzeul Literaturii Romane Iasi a primit avizul favorabil al Comisiei Nationale a Muzeelor si Colectiilor din Ministerul Culturii pentru a deveni muzeu national, in sedinta de ieri, 19 februarie 2013.  

Sustinuta de catre Consiliul Judetean Iasi, la inceputul lunii februarie 2013, institutia a inaintat Comisiei Nationale a Muzeelor si Colectiilor din Ministerul Culturii dosarul complet de clasificare (nr. 296/6 februarie 2013) ca muzeu de rang national.  

Urmare a dezbaterilor acestei comisii, desfasurate in cursul zilei de 19 februarie 2013, dosarul Muzeului Literaturii Romane Iasi, cuprinzand memorii si prezentari de activitate, listele cu valorile de patrimoniu clasate in categoriile Fond si Tezaur, lista cu colectiile unicat in curs de constituire, a fost apreciat ca reprezentativ pentru clasificarea solicitata, concluzia fiind favorabila.  

Urmatorii pasi catre finalizarea clasificarii ca institutie muzeala de rang national sunt deciziile comisiilor din Ministerele Muncii si Finantelor si, in final, Hotararea de Guvern.  

Sursa foto: www.cronicadeiasi.ro

Search

aprilie, 2024