48 de ani de Gheorghe Hagi

Nascut in Constanta si supranumit „Regele fotbalului romanesc” sau „Maradona din Carpati”, Gheorghe Hagi este cel mai bun marcator al echipei nationale de fotbal, cu 35 de  goluri inscrise. A a inceput sa joace fotbal la varsta de 10 ani, la Farul Constanta, echipala care a si debutat in Divizia A, la 17 ani.

 

Hagi a debutat la echipa nationala la varsta de 18 ani, pe 10 august 1983 la Oslo, in meciul amical Norvegia – Romania. Pana atunci jucase pentru Romania in echipa de juniori sub 16 ani, echipa de juniori sub 17 ani, echipa de juniori sub 18 ani si echipa olimpica.

                                                                                                                        

In cariera sa, Hagi a mai evoluat la Sportul Studentesc, Steaua Bucuresti, Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray. Ca jucator, Hagi a fost un purtator clasic de numar 10 (conducator de joc) care se remarca in teren prin claritatea paselor trimise catre atacanti si suturile eficace la poarta, atunci cand se afla el insusi in pozitie de finalizator. Prima tentativa ca antrenor a lui Hagi a fost la echipa nationalain 2001, unde a detinut postul timp de cinci luni.

 

 

Golurile sale au intrat in istoria fotbalului, Hagi reusind sa depaseasca multi adversarii prin dribling si gasea deseori de unul singur mijloace de castigare a unui meci. Hagi a fost si un excelent executant de lovituri libere, inscriind numeroase goluri din pozitii fixe.

 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si cat mai multe echipe de antrenat!

Search

mai, 2024