Concurs de fotojurnalism – Obiectiv: Europa

Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania anunta lansarea concursului de fotojurnalism „Obiectiv: Europa”. Pentru a participa la aceasta competitie, doritorii trebuie sa trimita o serie de 5 fotografii alb-negru sau color care sa se incadreze in una din urmatoarele tematici:  

  • 2013 – Anul european al cetatenilor
  • Unitate prin diversitate in Europa de azi
  • Patrimoniul cultural european

Concursul se adreseaza exclusiv studentilor de la Facultatile de Jurnalism, iar scopul acestuia este de a stimula interesul tinerilor jurnalisti pentru problematica europeana. Materialul inscris in concurs ar trebui sa reprezinte o reflectare in imagini a valorilor europene si a semnificatiei cetateniei europene.  

Din fotografiile inscrise in concurs, cele mai reusite 25 de serii vor fi publicate intr-un catalog, iar fotografiile cele mai reprezentative din fiecare serie, alaturi de alte 35 de fotografii inscrise in concurs, vor fi prezentate in cadrul unei expozitii care va avea loc la inceputul lunii aprilie in Spatiul Public European, din Bucuresti. Autorii celor mai bune 5 serii fotografice vor merge la Bruxelles pentru doua zile, unde se vor familiariza cu institutiile europene si se vor intâlni cu Membri ai Parlamentului European.  

Juriul acestui concurs este format din fotografi profesionisti, fotojurnalisti, profesori universitari: Alex Galmeanu – Fotograf; Conf. Univ. Dr. Mirela Lazar – Prodecan, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti; Dinu Lazar – Fotograf, AFIAP; Alex Serban – Fotojurnalist si Filmmaker.  

Mai multe informatii privind participarea la concursul de fotojurnalism „Obiectiv: Europa”, gasiti pe site-ul Biroului de Informare al Parlamentului European in Romania.  

Data limita de transmitere a lucrarilor este 3 martie 2013.

Search

mai, 2024