Nominalizarile la Oscar 2013

Daca ieri nourasa Oana va anunta la cald nominalizarile pentru premiile Oscar de anul acesta, astazi vom face o scurta trecere in revista a acestora. Aflata la a 85-a editie, Gala premiilor Oscar 2013 va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles si se pare ca deja a inceput sa starneasca o multime de controverse.  

Hotararile Academiei Americane de Film au fost anuntate de catre actrita Emma Stone si Seth MacFarlane intr-un teatru din Beverly Hills. Astfel, cel mai nominalizat film al editiei din 2013 este „Lincoln”, care conduce cu 12 nominalizari la premiile Oscar, inclusiv „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Steven Spielberg) si pentru actorii Daniel Day-Lewis, Sally Field si Tommy Lee Jones.  

„Viaţa lui Pi” a primit 11 nominalizari, iar „Silver Linings Playbook” opt nominalizari, la egalitate cu „Mizerabilii”. „Argo” are sapte sanse sa castige, iar „Zero Dark Thirty” si „Django dezlantuit” cinci nominalizari. Cele mai neasteptate nominalizari pentru categoria „Cel mai bun film” sunt „Amour”, o pelicula in limba franceza care figureaza si la categoria „Cel mai bun film strain” si  „Beasts of the Southern Wild”, un film independent, realizat cu un buget destul de mic, dar care a luat inainte marile productii hollywoodiene cu ajutorul celor patru nominalizari.  

Au existat si cateva pelicule carora li s-a simtit lipsa din cursa pentru „Cel mai bun film”, cea mai mare supriza fiind considerata ignorarea productiei „The Dark Knight Rises”, succesul de casa al lui Christopher Nolan. De asemenea, pelicula „Cloud Atlas”, una dintre cele mai complexe premiere ale anului trecut, nu a fost mentionata la nicio categorie. Pe lange cele doua mentionate mai sus, marile absente ale editiei sunt considerate si „The Master”, in regia lui Paul Thomas Anderson, dar si „Moonrise Kingdom”, de Wes Anderson, doua filme mai putin conventionale, insa cu mare priza la public.  

Din pacate, desi ne doream ca anul acesta si Romania sa aiba nominalizatii ei la Oscar, acest lucru nu s-a intamplat. Cristian Mungiu, cu „Dupa dealuri” a intrat doar pe lista scurta a filmelor nominalizate la categoria „Cel mai bun film strain”, cu toate ca presa straina il vedea de multa vreme nominalzat la Oscar. Nici directorul de imagine Mihai Malaimare Jr. nu a fost nominalizat pentru contributia sa geniala la „The Master”.

In biroul nostru inca se mai fac pariuri si se comenteaza scenariile si interpretarile actorilor. Voi cine credeti ca vor fi marii castigatori?

Sursa: www.cinemagia.ro

Search

aprilie, 2024