Elevii ieseni sunt educati non-formal prin GROW

Ieri, 8 ianuarie a.c., in corpul R al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a avut loc conferinta de presa ce aduce in vederea publicului licean programul national de educatie non-formala „GROW” organizat de AIESEC in parteneriat cu Scoala de Valori.

Editia Spring 2013 este destinata elevilor din clasele IX-X, asigurandu-le un mediu favorabil de invatare si facilitare accesului la cunostinte diverse prin intermediul temelor care vizeaza autocunoasterea si valorile personale, dezvoltarea de competente, increderea in sine si indrumare si prioritizare.

 „Participarea la acest program presupune o taxa de 50 de lei, care asigura trainerilor, care vin din alte tari, transportul, cazarea si masa.”, a precizat Andreea Sauciuc, Presedintele Comitetului de Organizare Spring Grow 2013.

La cea de-a noua editie, pana acum s-au inscris 50 de elevi ieseni. Numarul maxim la care se asteapta organizatorii proiectului Grow este de 180. Proiectul se va desfasura in perioada 3 februarie-13 martie 2013, iar elevii se pot inscrie pana pe data de 23 ianuarie pe site-ul official growedu.ro/apply/.

Caracteristicile prin care acest proiect se remarca sunt: internationalismul (programul fiind sustinut in limba engleza de studenti internationali), abordarea pe termen lung, continutul educational imbunatatit continuu si acoperirea nationala, proiectul desfasurandu-se in cele mai mari 14 orase din Romania.

GROW a fost desemnat in 2012 „Cel mai bun proiect de educatie de tineret din Romania” de catre Parlamentul European in cadrul Galei Charlemagne. Pana acum, acesta a implicat 5699 de elevi din 180 de licee, pregatiti de 246 studenti internationali. Totodata, se bucura de sprijinul Parlamentului European si al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Search

mai, 2024