Expozitie la Castelul Peles – Armonie si grandoare. Arta italiana

Pana pe 5 aprilie 2013, Muzeul National Peles gazduieste expozitia „Armonie si grandoare. Arta italiana la Castelul Peles”, care aduce in atentia publicului piese de arta italiana pastrate in colectia regala – pictura, sticla de Murano, mobilier. Acest proiect continua traditia de valorificare a bogatului tezaur de arta aflat la Muzeul National Peles.  

Expozitia temporara „Armonie si grandoare” reuneste in salile de expozitie copii dupa artisti renascentisti renumiti in intreaga lume (Fillippo Lippi, Rafael, Titian, Tintoreto), realizari admirabile ale pictorilor de la sfarsitul secolului al XIX-lea, dar si lucrari originale semnate de autori din Scoala Correggio si de pictorita florentina Agnese Dolci.  

Construita la comanda regelui Carol I, in perioada 1875-1914, resedinta regala de la Sinaia poarta amprenta, in cea mai mare parte, a contributiilor arhitectilor si artistilor austrieci si germani. Sinteza stilistica prezenta in cadrul artelor la sfarsitul secolului al XIX-lea, atat in arhitectura exterioara, cat si in cea interioara, l-a determinat pe rege sa apeleze si la specialistii italieni, cunoscuti ca artisti desavarsiti si antreprenori in constructii.  

Tariful de vizitare este de 6 lei pentru adulti, 3 lei pentru pensionari si 1,5 lei pentru elevi si studenti. Expozitia poate fi vizitata in perioada 22 decembrie 2012 – 5 aprilie 2013:

  • Miercuri, intre orele 11:00 – 17:00;
  • Joi – Duminica, intre orele 09:15 – 17:00.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa site-ul oficial al Muzeului National Peles.

Search

mai, 2024