45 de ani de Cuba Gooding Jr.

Nascut in Bronx, Cuba Gooding Jr. este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de culoare din cinematografia hollywoodiana. Personalitatea si talentul sau transpar atat din numeroasele comedii in care a jucat, cat si din drame.

In timpul adolescentei, urmeaza cursurile a patru licee diferite, dar reuseste sa devina sef de promotie la trei dintre ele. Potentialul sau actoricesc a fost descoperit de un agent, pe cand aparea intr-o piesa de liceu. Datorita acestei colaborari, Cuba Gooding Jr. apare in mai multe reclame de televiziune, care aduc un rol intr-un episod din serialul „Hill Street Blues”.  

Dupa acest inceput timid, Gooding Jr. incepe sa ia lectii de actorie, urmand diferite workshopuri si cursuri, in incercarea de a obtine si alte roluri in seriale de televiziune si in filme. Adevaratul debut vine in 1990, cand este distribuit in pelicula „Boyz’N the Hood”. Filmul ii aduce aprecieri considerabile din partea criticilor si prevesteste cariera de succes pe care actorul urma sa o aiba. Talentul sau comic aratat in filmul lui Paul Hogan din 1994, „Lightning Jack”, a fost umbrit de aparitia ulteriora in filme mai putin reusite.  

In 1997 este anul de glorie al lui Cuba Gooding Jr., intrucat primeste premiul Oscar la categoria „Cel mai bun rol secundar”, cu rolul interpretate in filmul „Jerry Maguire”. Dupa acest proiect au urmat alte filme care i-au pus in evidenta talentul, cum ar fi „What dreams may come” (1998), „Men of Honor” (2000), „Pearl Harbor” (2001), „American Gangster” (2007), „The Hit List” (2011) si „Red Tails” (2012). Actorul lucreaza in prezent si la alte pelicule, care vor avea lansarea in 2013. 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!    

Search

mai, 2024