36 de ani de Mihai Traistariu

Mihai Traistariu este un cantaret roman, recunoscut pe plan international mai ales pentru participarea la concursul Eurovision din 2006. Traistariu a primit o stea a celebritatii in Malta, pe Bay Street (2007) si una in Romania (2009), pe Bulevardul Celebritatilor din Mangalia,  in cadrul festivalului Callatis.

Nascut intr-o familie de artisti, cantaretul a fost pasionat de muzica inca de mic si a studiat pianul de la varsta de sapte ani. Dupa absolvirea Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Traistariu urmeaza cursurile de jazz ale Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, conduse de compozitorul si profesorul de jazz Romeo Cozma.

Desi initial isi dorea sa devina om de stiinta sau matematician, artistul se razgandeste, hotarand sa devina un cantaret celebru dupa ce aude la radio vocea lui Mariah Carey si doreste sa o intreaca. Pentru intinderea sa vocala exceptionala, artistul a fost testat si atestat de catre specialistii Guinness Book din Germania. Concluzia lor a fost ca Mihai Traistariu este singurul barbat din lume care poate cuprinde cu vocea sa 5 octave si o terta. Deocamdata singurul record omologat apartine cantaretei Mariah Carey, cu 5 octave si jumatate.

Intre anii 1996-1998 el participa la 18 concursuri nationale de interpretare muzicala, iar in 1998 devine membru al formatiei Valahia. In 2006, la concursul Eurovision, obtine cu piesa „Tornero” cel mai mare punctaj din istoria Romaniei, melodia fiind difuzata in peste 30 de tari din Europa.

De asemenea, Traistariu castiga de trei ori titlul de „Cea mai buna voce masculina din Romania”, in 2000, in 2001 si in 2006. In Romania, canta in deschiderea concertelor unor vedere internationale, precum C. C. Catch, Tom Jones, Michael Bolton, Ruslana si Elena Paparizou.

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!

Search

mai, 2024