Google Zeitgeist: Topul cautarilor in 2012

Anual, motorul de cautare Google intocmeste traditionalul clasament Zeitgeist– „spiritul vremurilor” – care arata tendintele si domeniile de interes ale utilizatorilor din lumea intreaga, bazate pe cautarile efectuate in 2012.

Astfel, la nivel mondial, topul cautarilor pe anul 2012, in ceea ce priveste evenimentele si confliectele anului, a fost detinut de decesul lui Whitney Houston, saltul spatial al lui Felix Baumgartner, protestele din Siria si grevele din Grecia, Jocurile Olimpice de Vara, revolta fetelor din formatia Pussy Riot si alegerile din SUA, Franta si Egipt. La categoria videoclipuri si hit-uri muzicale, topul este dedicat piesei „Gagnam Style”.

Pe plaiurile romanesti, anul 2012 a fost dedicat interesului pentru divertisment, celebritatilor, fotbalului, dar si curiozitatilor legate de „cum se face?”/„ce este?”. Categoria „divertisment” este monopolizata de show-ul „Romanii au talent”, pe locul doi clasandu-se „Vocea Romaniei”.

Cea mai mare crestere in cautari, comparativ cu anul 2011, a fost inregistrata de Creative Monkeyz, dar si de pentru rezultatele la bacalaureat. In ceea ce priveste clasamentul celor mai cautate zece persoane, romanii au avut curiozitati legate de Adrian Nastase, Lucian Bute, Cristian Gog, Traian Basescu, Sandra Izbasa, Felix Baumgartner, Michel Telo, Catalina Ponor si Adele.

Din domeniul sportului, atentia romanilor a fost atrasa de meciul Steaua-Dinamo, urmat de Romania-Olanda. Pe baza cautarilor, filmul anului este considerat „Ice Age 4”, iar hitul anului apartine Corinei, cu piesa „A ta”. Mancarea preferata a romanilor, asa cum reiese din cautari, este salamul de biscuiti, dar si ciorba de perisoare si pizza.

Sursa foto: www.hotharware.com

Search

aprilie, 2024