Curs de „Creative writing” la Iasi

Asociatia URBIK lanseaza in ianuarie 2013 primul program de cursuri de scriere creativa din Iasi si din regiunea Moldovei, cu titlul generic „SCRIITOR, adjectiv.”. Initiatorii proiectului spun ca evenimentul are ca scopuri descoperirea de noi talente, promovarea scrierii creative in special in randul tinerilor, promovarea lecturii si a scriitorilor contemporani.

Primul mentor al programului va fi scriitorul Dan Lungu, care va desfasura cursul de scriere creativa, axat exclusiv pe proza, timp de 8 saptamani, in perioada 25 ianuarie-25 martie 2013.

Acest proiect este destinat in principal liceenilor si studentilor, dar intrarea este deschisa tuturor varstelor. Intalnirile se vor desfasura sambata, de la 10.00-12.00, in cadrul librariilor Librarium din Iasi (Avant-Garde si Palas). Grupa va fi constituita din maximum 10 cursanti (selectati de catre mentor). La inscriere este obligatorie trimiterea unei scurte scrisori de motivatie (maximum o jumatate de pagina A4) si, daca este cazul, 2-3 texte personale, pe adresa contact@urbik.eu.

Cursul se va axa pe exercitii practice de stimulare a creativitatii si discutii pe teme de tipul: „Cum alegem un subiect?”, „Cine, ce si mai ales cum povesteste?”, „Cum construim cu cuvinte: faptele, cuvintele si efectele cuvintelor”, „Tensiunea textului”, „Personaje, linii narative si lumi”, „Chestiunea timpului”, „Jocul punctelor de vedere si constructia realitatilor”, „Cum incepem si cum incheiem o povestire?”, „Cum alegem un titlu”, „Cum ne construim originalitatea” sau „Ce trebuie sa uitam din ceea ce am invatat”.

Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, unele dintre cartile sale fiind publicate in numeroase limbi de circulatie internationala. Conferentiar la Catedra de Sociologie a Universitatatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Dan Lungu a urmat studii postdoctorale de sociologie la Sorbona. Printre cartile sale se numara „Sint o baba comunista!”, „Baieti de gasca”, „Raiul gainilor”, „Proza cu amanuntul”, „Cum sa uiti o femeie”.

Asociatia URBIK a fost infiintata in 2012 in scopul desfasurarii de activitati culturale destinate promovarii principiilor dezvoltarii durabile, dezvoltarii mentalitatilor citadine, a cadrului cultural si estetic al spatiilor urbane, intaririi principiilor democratice, dar si al crearii unei coerente la nivelul organizarii evenimentelor culturale cu impact local, regional, national si international. Scopul principal al URBIK este realizarea unor cadre de actiune in vederea accelerarii sincronizarii mediului cultural romanesc cu cel european.

Pentru mai multe detalii, va sta la dispozitie site-ul oficial al Asociatiei URBIKA.

Sursa: www.urbik.eu

Search

noiembrie, 2024