Balul Sufletului Romanesc – o sansa la viata

Mattias Golimbiovschi, un baietel abandonat de mama care are nevoie urgenta de un transplant de rinichi, va intampina Sarbatorile de Iarna in conditii mai bune, gratie iesenilor generosi care au participat la „Balul Sufletului Romanesc”, organizat de catre Asociatia Piticot, cu ocazia Zilei Nationale. Mattias urmeaza sa fie sprijinit pentru tratamente si operatie, din suma provenita cu ocazia donatiilor stranse la „Balul Sufletului Romanesc”, plus inca o promisiune de donatie din partea unui administrator de firma foarte generos din Iasi.

Evenimentul cu caracter umanitar s-a desfasurat sambata seara, la Grand Hotel Traian din Iasi. Corul Ihos, format din cei mai talentati elevi de la Colegiul National de Arta Iasi „Octav Bancila”, a oferit spectatorilor un recital de colinde, sub indrumarea doamnei prof. dirijor Petronela Dirtu. Membrii clubului sportiv Dance Studio au sustinut un spectacol de dansuri standard si latino. Cireasa de pe tort a fost concertul trupei Her Funky Projects. Membrii trupei au fost sensibilizati de povestea dramatica a micutului Mattias si au decis sa sustina concertul pro-bono, astfel incat toti banii stransi in urma evenimentului sa ajunga la acesta.

Participantii au avut ocazia sa liciteze pentru tablourile realizate de catre elevii de la Liceul de Arta din Oradea, dar si pentru o creatie a artistei bihorence Stela Vesa  – membra a International Association of Art-UNESCO si a Grup D’Art Escola Spania. Domnul Mihai Goriuc, general manager la Transgor Logistik a achizitionat trei tablouri si, impresionat de situatia lui Mattias, a facut o donatie de 3.000 de lei, cu promisiunea ca va sprijini Asociatia Piticot si in viitor, pentru a schimba in bine si destinele altor copii aflati in dificultate.

Nicolae Mattias Golimbiovschi este un baiat de numai 7 ani, din judetul Suceava, care are nevoie urgenta de un transplant renal. Povestea lui Mattias este una extrem de trista – nu doar din perspectiva bolii si a faptului ca pana la aceasta varsta a trecut prin nenumarate interventii chirugicale (dintre care prima la numai cinci zile), ci si din cauza faptului ca a crescut fara dragostea unei mame, deoarece aceasta a plecat in strainatate, lasandu-l pe Mattias numai in grija tatalui.

Cu toate acestea, Mattias mai are puterea sa zambeasca si, mai ales, sa spere. Sa spere la ziua in care se va putea juca alaturi de alti copii, la ziua in care viata sa nu va mai fi un lung sir de operatii. Pentru ca visurile sale sa se transforme in realitate, Mattias are nevoie de ajutorul nostru, al fiecaruia dintre noi. Persoanele care vor sa-l ajute pot face donatii online, urmand link-ul: http://www.piticot.org/cazuri_umanitare.php?inc=donatie

Search

aprilie, 2024