Festivalul International de Literatura 2012

In perioada 5-8 decembrie 2012, la Clubului Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman, va avea loc Festivalul International de Literatura. In fiecare seara, incepand cu ora 18.00, publicul este asteptat sa afle cat mai multe detalii legate de tainele scriiturii.

Cea de a V-a editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti, cea mai importanta din istoria festivalului, reuneste noua nume importante ale literaturii europene contemporane, autori consacrati, dar si scriitori foarte tineri, cu debuturi spectaculoase in lumea literelor. Lor li se alatura, de-a lungul celor patru seri de festival, patru scriitori romani.

Ineditul acestei editii vine din faptul ca include si o seara de poezie, dar si pentru ca trei dintre invitatii din strainatate sunt profesori de creative writing in Marea Britanie (Andrew Cowan, George Szirtes si Kei Miller).

Timp de patru zile, festivalul isi propune sa rescrie harta culturala a Europei si sa aseze Bucurestiul pe harta festivalurilor internationale de literatura europene, prin intalniri, lecturi publice, dezbateri si dialoguri, totul avand in vedere conceptul de baza, diversitatea.

Festivalul International de Literatura de la Bucuresti (FILB), un proiect initiat de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stanescu si Vasile Ernu, este un proiect independent care a debutat in octombrie 2008. In prezent, FILB este cel mai important festival international de literatura din Romania.

Intrarea este libera.

Pentru a afla mai multe detalii, puteti accesa www.filb.ro.

Search

mai, 2024