34 de ani de Nelly Furtado

Nelly Kim Furtado este una dintre cele mai apreciate voci de pe scena muzicii internationale. Nascuta in Canada, dar de origine portugheza, Furtado a devenit celebra in 2000, prin lansarea albumului „Whoa, Nelly!”. Proiectele sale muzicale sunt caracterizate printr-o eterogenitate de stiluri vocale, genuri muzicale, limbi si instrumente. 

Primul material discografic a fost un real succes, avand in vedere ca primul single de pe el, „I’m like a bird”, a castigat un premiu Emmy pentru „Cea mai buna interpretare pop vocala”. Al doilea album, „Folklore”, lansat in 2003, nu a avut un succes la fel de mare ca cel de debut. Cu toate acestea, cateva piese au condus in topurile tarilor latino-americane.

Al treilea album de studio al cantaretei si cel mai bine cotat, a fost lansat în 2006 si a fost primit bine de critici. Realizat in colaborare cu Timbaland, „Loose” i-a revitalizat cariera cantaretei. Desi a fost acuzata ca a renuntat la radacinile ei folk si rock in favoarea celor R&B si hip-hop pentru a vinde mai mult, materialul muzical a ajuns pe locul 1 in topurile albumelor din mai multe tari, inclusiv SUA si Canada. Cele mai promovate melodii de pe album au fost „Promiscuous”, „Maneater”, dar si „Say it right”. Colaborarile cu Timbaland au continuat, astfel incat, in 2007, impreuna cu Justin Timberlake, cei trei au lucrat la melodia „Give it to me”, care a facut furori.

In 2009 lanseaza albumul „Mi plan”, in limba spaniola, cu single-ul „Manos al aire”, iar in 2010 apare albumul cu cele mai bune hit-uri ale sale, numit „The Best of Nelly Furtado”. Tot in 2010, cantareata este invitata sa cante un duet cu Bryan Adams, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver. In septembrie 2012, Furtado se intoarce la radacinile sale muzicale, prin albumul „The Spirit Indestructible”, dar cu care nu are prea mult succes.

 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani!” si cat mai multe melodii in topurile muzicale!

Search

mai, 2024