Lansarea calendarulului Pirelli 2013

La Rio de Janeiro a avut loc lansarea calendarului Pirelli 2013, o editie inedita fata de celelalte aparitii ale calendarului care are o istorie de patruzeci de ani. Realizat de fotojurnalistul Steve McCurry (faimos pentru portretul sau „Fata Afgana”), acest calendar este dedicat spectaculosului Rio, iar fotografiile nu mai reprezinta nuduri, ci fotomodele imbracate, alese datorita implicarii lor in organizatii caritabile. O alta noutate este o fotografie cu modelul Adriana Lima insarcinata, o premiera pentru Pirelli.

In paginile editiei din 2013 nu se gasesc doar fotomodele, ci si actrite brazilience sau oameni obisnuiti, imortalizati in ipostaze care surprind franturi din viata acestor oameni, dar si bucati din fascinantului oras Rio de Janeiro.

Istoria calendarului Pirelli incepe in 1964, cand este publicat primul exemplar, ale carui fotografii au fost realizate de Robert Freeman, intr-o sedinta foto ce a avut loc in Mallorca, Spania. Succesul calendarului este asigurat de colaborarile cu vedete. Printre modelele care au aparut pana acum in paginile calendarului se numara Kate Moss, Gisele Bundchen, Naomi Campell si Cindy Crawford, iar din randul actritelor au spus prezent Monica Belluci, Penelope Cruz, Sophia Loren, Julianne Moore si Jennifer Lopez.

Imaginile care fac an de an inconjurul lumii sunt semnate de unii dintre cei mai in voga fotografi ai vremii – Patrick Demarchelier, Bruce Weber, Peter Lindbergh, Richard Avedon, Karl Lagerfeld, Mario Testino, Mario Sorrenti – si au fost realizate atat pe frumoasele plaje din Mallorca, Tunisia, Jamaica, Seychelles sau Rio de Janeiro, cat si pe strazile aglomerate din New York, Hollywood sau Shanghai sau in orase europene din Scotia sau Anglia. „Publicatia” tiparita in editie limitata, nu mai mult de 20.000 de copii, este rezervata doar clientilor fideli si prietenilor marcii italiene.

Sursa articol si foto: www.one.ro

Search

mai, 2024