33 de ani de Chamillionaire

Pe numele sau real Hakeem Seriki, Chamillionaire este un cantaret american de rap, nascut in Houston, Texas. Cantaretul a fost nominalizat de doua ori la Premiile Grammy. Cei mai multi il stiu sub numele de scena Chamillionaire, dar foloseste si pseudonime precum The Mixtape Messiah, King Koopa, Color Changin’ Lizard, Chamillinator, Chamillitary Mayne si The Truth From Texas. Stilurile muzicale abordate sunt R&B și Hip-Hop sudic.

Dupa despartirea parintilor sai, Chamillionaire a locuit intr-un cartier foarte periculos din nordul Houston-ului. Rap-ul si alte lucruri care ii fusesera interzise mai inainte de catre parintii sai au devenit atunci foarte atractive pentru cantaret. Inspirandu-se din muzica unor trupe locale precum „The Geto Boys”, „8 Ball & MJG” si „UGK”, Chamillionaire a inceput sa-si compuna propriile ritmuri.

In 2002, impreuna cu prietenul sau Paul Wall, incepe sa-si construiasca o cariera in muzica. In incercarea de a se promoveze la un eveniment din Texas, Paul Wall si Chamillionaire l-au cunoscut pe Michael 5000 Watts, un DJ foarte popular din Nord. Cei doi l-au convins pe acesta sa le dea voie sa faca un moment de improvizatie la inceputul show-ului lui Watts. DJ-ului i-au placut atat de mult ritmurile baietilor, incat le-a pus chiar si pe unul din mixtape-urile sale. Stilul lor a devenit foarte popular pe strazi, iar Chamillionaire si Paul Wall au devenit membrii ai Swishahouse, studioul lui Watts.

Scopul cantaretului este sa demonstreze ca se poate face muzica de calitate si in sudul SUA, nu doar in celelalte regiuni. Cea mai cunoscuta piesa a sa este melodia „Riddin’” din 2005, interpretata impreuna cu Krayzie Bone, pentru care a si castigat un premiu Grammy.

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si multe piese in top-urile muzicale!

Search

mai, 2024