Fanfara Ciocarlia va canta la concertul dedicat laureatului Nobel pentru pace

Fanfara Ciocarlia a fost invitata sa cante la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace din acest an, care va avea loc la Oslo Spektrum, pe 11 decembrie. Concertul de la Oslo va fi organizat la o zi dupa ceremonia oficiala de inmanare a premiul, anul acesta  titlul fiind acordat Uniunii Europene.

Concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace reuneste anual o serie de artisti celebri din lumea intreaga, care creeaza un amestec unic de melodii si de stiluri muzicale. Alaturi de Fanfara Ciocarlia, vor mai urca pe scena Jennifer Hudson, Seal, grupul portughez OqueStrada, cantareata norvegiana Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem si cantareata suedeza Laleh. Prezentatorii acestui concert vor fi actorii Sarah Jessica Parker si Gerard Butler.

Fanfara Ciocarlia este o formatie alcatuita din doisprezece membri romi din satul Zece Prajini, judetul Iasi. Cunoscuta drept cea mai rapida fanfara din lume, formatia de lautari a fost descoperita in octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst, din Berlin. De atunci, fanfara a devenit celebra, piesele ei fiind preluate si prelucrate de numerosi DJ-i, trupe si orchestre din toata lumea.

In cei 15 ani de cariera, Fanfara Ciocarlia a lansat opt albume si a avut peste 1.200 de concerte in intreaga lume. Reputatia fanfarei vine si din interpretarile inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicala a seriei „James Bond”.

Sursa: www.mediafax.ro
Sursa foto: facebook.com/FanfareCiocarlia

Search

mai, 2024