Documentar National Geographic despre Castelul Bran si Vlad Tepes

De trei zile, o echipa a National Geographic Channel filmeaza in Romania un episod pentru serialul „Bloody Tales of Europe”, in care vor fi prezentate castelul Bran si celebrul personaj Vlad Tepes.

Dupa succesul serialului „Bloody Tales of the Tower – Turnul Londrei”, reteaua internationala de televiziune National Geographic Channel a hotarat sa continue aceasta productie cu noi episoade, de aceasta data despre povestile si personajele sangeroase din istoria Europei – „Bloody Tales of Europe”.

Prezentatorii serialului, Joe Crowley si Suzannah Lipscomb, au ajuns duminica in Romania si vor filma impreuna cu o echipa a True North Productions pentru aceste noi episoade. Regizorul productiei este Will Rowson. Filmarile din Romania vor aduce in prim plan viata si personalitatea lui Vlad Tepes, mai ales pentru a dezlega o mica parte a misterului legat de Dracula.

In afara de filmarile de la Bran, prevazute pentru ziua de luni, 19 noiembrie, echipa National Geographic Channel se va deplasa miercuri, 21 noiembrie, si la cetatea Targoviste pentru a trage cateva cadre cu inspaimantatoarea padure de tepe a domnitorului Vlad Tepes.

In acest proiect sunt implicati si doi documentaristi romani: Matei Cazacu, istoric si  cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique din Franta si Adrian Popescu,  profesor de numismatica la Universitatea Cambridge si la Institutul de Arheologie din Londra.

 

Sursa: www.gandul.info

 

Search

mai, 2024