47 de ani de Björk

Cantareaţa, compozitoare, actrita si producatoare muzicala, Björk Guðmundsdóttir este considerata una dintre cele mai talentate interprete ale generatiei sale. Cunoscuta pentru vocea ei deosebita, Björk s-a evidentiat prin influentele din muzica ei: pop, rock alternativ, jazz, muzica ambientala, muzica electronica, folk si trip-hop. Artista islandeza a devenit celebra si pentru tinutele sale excentrice purtate pe scena, dar si pentru originalitatea si creativitatea din videoclipurile sale.

Nascuta si crescuta la Reykjavík, Björk si-a inceput cariera muzicala la varsta de unsprezece ani, cu lectii de pian. Primul sau album a fost inregistrat si lansat in anul 1977, purtandu-i numele. La adolescenta, interpreta a cochetat cu muzica punk, aceasta miscare urmand sa aiba o influenta importanta asupra parcursului ei muzical.

Björk a primit, de-a lungul carierei sale, treisprezece nominalizari la premiile Grammy si alte doua pentru Globurile de Aur. Rolul din drama muzicala „Dancer in the Dark”, regizata de Lars von Trier, i-a adus artistei premiul pentru „Cea mai buna actrita intr-un rol principal”, la Festivalul de Film de la Cannes in anul 2000.

Dupa patru ani de „tacere”, Björk a revenit in aceasta toamna cu un nou album, „Biophilia”, lansand si un nou videoclip pentru single-ul „Mutual Core”.

Echipa InOras.ro ii spune „La multi ani” si va invita sa ascultati una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale „It’s oh so quiet”!

Search

mai, 2024