Sarbatoarea Dulcetii la Golia

Astazi s-a dat startul celei de-a doua editii a Sarbatorii dulcetii la Golia, unde 20 de producatori din zona Moldovei cat si din alte zone isi dau spre vanzare borcanele cu dulceata de toate felurile.  Targul este organizat in parcarea din fata Manastirii Golia si va putea fi vizitat de ieseni si pelerini, in intervalul orar 10.00-18.00.

Timp de patru zile, iesenii vor avea ocazia sa deguste si sa achizitioneze atat dulceată din fructe, cat si dulceata din morcov, vinete, rosii coapte, telină, clatite cu dulceată, miere de albine, dar si zacusca si multe alte preparate de toamna.

Pe 14 octombrie va avea loc un concurs intre producatorii de dulceata, iar un juriu va desemna „Cea mai gustoasa si naturala dulceata“ din cadrul targului “Sarbatoarea dulcetii la Golia”. Totodata vizitatorii targului vor putea vizita, in Turnul Golia, expozitia cu lucrarile realizate de tinerii ce au participat la proiectul “Mestesugul – sansa tinerilor antreprenori”, finantat de Uniunea Europeana, prin programul Tineret in Actiune.

Evenimentul este organizat de Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” – Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi.

Search

mai, 2024